7 de febrer del 2012

Voltant per Internet

Aquest ha estat un cap de setmana de pont i cova. Les condicions meteorològiques viscudes a Ciutadella no convidaven a sortir de casa. Segur que si el paisatge hagués quedat blanc com a la resta de l’illa haguéssim sortit una estona, però ja sabem tots que Menorca comença a Sa Costa Nova!

Quan no surto de casa generalment aprofito el temps per fer dues coses, avançar feina de l’institut i passar moltes estones davant l’ordinador connectat a Internet. Aquest cap de setmana he hagut d’introduir les notes i els comentaris per fer el seguiment de l’alumnat i he començat a preparar l’hora de tutoria, ja que a més d’impartir ciències naturals i biologia, aquest any també sóc tutor de 3r d’ESO, concretament de 3rD, el millor amb diferència!

Per mi la tutoria és l’hora més important de la setmana. És l’hora que no explico com funciona cap part del cos humà, ni descric cap tipus de metabolisme, ni experimento reaccions al laboratori, ni ensenyo quins impactes realitza l’home sobre l’entorn. És l’hora que intento que l’alumnat del qual sóc tutor entengui que forma part d’un grup i que hi ha conceptes com respecte, igualtat, treball, esforç, dedicació, implicació, estudi, responsabilitat, maduresa, amistat, superació i molts altres que existeixen i que són més importants que qualsevol altre concepte que puguin aprendre, ja que aquests els ajudaran a ser persones.

Crec que la tutoria també serveix perquè el tutor demostri que és una persona, un membre més del grup que està allà, que li interessen les coses que l’alumnat fa, que es preocupa perquè aprovi les assignatures i passi de curs, que el pot ajudar sempre que ho vulgui, que l’entén i que moltes vegades l’admira, tot i que l’alumnat no ho veu mai així.

Aquest cap de setmana també he tingut temps per voltar per Internet, buscar vídeos, rebuscar arxius, intentar trobar cançons, etc. i he estat de sort. De molta sort! He trobat un parell de vídeos molt interessants que adjunto a continuació.



Els que apareixen en aquests vídeos són alumnes de 3r d’ESO de l’IES M. Àngels Cardona, alumnes dels quals sóc professor de ciències naturals. No faré aquí una valoració del seu rendiment acadèmic ni tampoc del nivell de les gravacions, però sí que puc dir que aquests vídeos m’ajuden a entendre una mica més la joventut adolescent i a millorar la meva tasca com a tutor. Suposo que quan tingui més temps trobaré més vídeos d’altres alumnes que demostren altres habilitats, però de moment només puc dir gràcies pels vídeos i continueu així! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada