25 de febrer del 2014

Les prospeccions es poden parar

Els dirigents polítics del PP ens enganyen quan ens diuen que les prospeccions petrolieres que afectaran les Illes Balears no es poden parar. 

Totes les prospeccions petrolieres que ara amenacen les Illes Balears es poden parar. Sí, es poden aturar tant les que hi ha entre Eivissa i València autoritzades pel senyor Miguel Sebastián (PSOE) l'any 2011 a través dels Reials Decrets 1773/2010, 1774/2010 i 1775/2010 publicats al BOE de 22 de març de 2011, com les que ara té previstes el senyor José Manuel Soria (PP) al voltant de Menorca.

Les prospeccions que va autoritzar el senyor Sebastián ara estan en procés d'avaluació d'impacte ambiental, a les quals, fins al passat 21 de febrer, es van poder presentar al·legacions ja que aquesta avaluació d'impacte ambiental estava en procés d'exposició pública. Si el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient accepta només una de les més de 100.000 al·legacions presentades i emet una declaració d'impacte ambiental negativa, les prospeccions petrolieres que afecten el nord d'Eivissa no es realitzaran.

Prospeccions autoritzades per Miguel Sebastián (PSOE). Imatge extreta d'aquí.

Per poder parar els futurs projectes que afecten la resta d'Illes Balears, especialment Menorca, l'única cosa que s'ha de fer és convèncer el ministre d'Indústria de l'Estat espanyol, el senyor Soria, perquè no deixi prosperar aquests projectes.

Prospeccions previstes per José Manuel Soria (PP). Imatge extreta d'aquí.

A part d'això, també em sorprèn veure en una manifestació en contra de les prospeccions petrolieres el senyor Joan Carlos Grau, diputat del PP per Menorca, amb una pancarta que posi "Menorca Diu No". Si aquest senyor realment vol que les prospeccions petrolieres es parin només ha de fer dues coses. La primera és parlar amb el senyor Soria, company de partit, per tal que pari els futurs projectes que amenacen les Illes Balears. I la segona, parlar amb el senyor Rajoy, president del seu partit, per demanar-li que derogui la Llei 24/1998, de 7 d'octubre, del sector d'hidrocarburs, feta pel seu expresident, el senyor José María Aznar.

Foto extreta d'aquí.

Per tant, no fa falta que ens enganyin i ens diguin que les prospeccions petrolieres no es poden parar perquè això no és veritat. Si volen, que ens diguin la veritat i ens diguin que no les volen parar. No és poder, és voler. 

Ara, després de veure què ha passat amb els diferents governs estatals (Aznar-Zapatero-Rajoy) queda clar que no hi ha cap voluntat política d'acabar amb les prospeccions petrolieres i canviar el model energètic que tenim.

Si voleu més informació sobre totes les prospeccions que estan autoritzades fins al dia 31 de desembre de 2013, podeu entrar a la pàgina del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Prospeccions autoritzades a Espanya fins al 31 de desembre de 2013.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada